Firmaların doğa dostu bir tavır takınmalarına alışmaya başlıyoruz. Çoğu zaman samimiyetinden şüphe duysak da olumlu çıktılar elde edebiliyorsak çevremiz adına bir kazanımdır diyebiliriz (miyiz?).

Hibrit Akü

Yiğit Akü ile Forum Mühendislik firmalarının ortak çalışmasıyla Hibrikit-HEB Enerji Sistemi adında yeni ve yerli bir sistem üretildi. Otomobile monte edilen bu sistemle araçlarda yüzde 25-30 oranında yakıt tasarrufu sağlandığı söyleniyor.

Uygulama kısaca şu şekilde:

Sistem, dizel veya benzinli her araca uygulanabiliyor. Kısa mesafe ve düşük hızdaki kullanımlarda devreye girerek tasarruf sağlıyor. Ayrıca egzoz salınımını minimize ettiği için çevre kirliliğini azaltıyor. Güvenli kullanım sağlıyor. Kapalı veya açık ortamlarda rahatlıkla kullanılabiliyor. HEB bataryası sayesinde güneş enerjisini ve kinetik enerjiyi depolayıp doğal enerjiyle hareket sağlıyor. Bu sayede yakıt tüketiminde yüzde 25-30'a varan tasarruf sağlanıyor. HEB bataryası sıcak veya soğuk koşullarda güvenli olarak çalışabiliyor. Şarj ve deşarj çevirim kabiliyeti normal akülere göre 5 kat daha fazla. Bu sayede güneşten ve tekerleklerden aldığı enerjiyle araç kullanımında rahatlık sağlıyor.

Araçlar, herhangi bir orijinal parçasına dokunulmadan, küçük bir kitin ve ona özel tasarlanmış akünün eklenmesiyle elektrikli birer araca dönüştürülebilecek. Bu sistem bütünü sayesinde, fren yapma sırasında, araç dururken ve belli bir hıza ulaşıldığında kullanılan enerji kendini yenileyerek ve yakıt tüketimini düşürerek tasarruf sağlayacak.

"20 bin aracın karbondioksit emisyonunu sıfırlamak için 299 bin ağaç dikilmesi gerekiyor"

0 people have left comments

Commentors on this Post-