Firmaların doğa dostu bir tavır takınmalarına alışmaya başlıyoruz. Çoğu zaman samimiyetinden şüphe duysak da olumlu çıktılar elde edebiliyorsak çevremiz adına bir kazanımdır diyebiliriz (miyiz?).

Elektronik Cihazların Çevre Odaklı Hikayesi

Ortalama her kullanıcı tüketici elektroniği olarak bilinen cep telefonu gibi pek çok cihazın hayatımızı kolaylaştırdığını kabul eder. Ancak çoğumuz bu cihazların kadmiyum, berilyum, krom veya arsenik gibi toksik maddeler ile dolu olduğu gerçeğinin farkında değilizdir. Bu cihazların başka bir özellikleri de bunları hızlıca dışarı atmalarıdır.

Şirketler tüketicileri kapitalist pazarlamanın da bir gereği olarak bu cihazları sürekli üst sürümlerine yükseltmek gerektiğine inandırmakta hatta çeşitli uygulamalarla buna mecbur bırakmaktadırlar. Free Range Studios tarafından hazırlanan aşağıda paylaştığım klibe göre yılda 25 milyon ton elektronik atık ortaya çıkmakta, bu atıklar ekosistem ve toplum sağlığı açısından da büyük sorunlara sebep olmaktadır. Örneğin; çok sayıda elektronik atık işleme tesisinin bulunduğu Guiyu/Çin’de %80’in üzerindeki çocukta kandaki kurşun oranı çok yüksek seviyelerde çıkmıştır.





Kaynak: TerraChoice Blog

0 people have left comments

Commentors on this Post-