Firmaların doğa dostu bir tavır takınmalarına alışmaya başlıyoruz. Çoğu zaman samimiyetinden şüphe duysak da olumlu çıktılar elde edebiliyorsak çevremiz adına bir kazanımdır diyebiliriz (miyiz?).

Pulse Clean Radyasyon Önleyici

  • Posted: Pazar, Nisan 24, 2011
  • |
  • Author: CresCent
  • |
  • Filed under: sağlık, Teknoloji

Özellikle cep telefonu gibi elektronik aletlerin radyasyon zararlarını abartarak tüm hastalıkların tek sorumlusuymuş gibi sunan ve hemen akabinde çözüm olarak tanıtılan pek çok mucize ürün biliyoruz. Radyasyon çeken kolyeler, taşlar, yapıştırmalar vs.. Bu ürünlerin en büyük eksiği uluslar arası akreditasyonu olan güvenilir analiz kuruluşlarınca yapılmış testlerinin olmayışı.

Ancak yakın zamanda farklı bir ürünle tanıştım. Pulse Clean adı verilen bu ürünün Japonya Baibyuaron Laboratuarınca yapılmış testleri mevcut. ABD, Avrupa'da bazı ülkelerde, Çin ve Japonya'da da patentleri olan bu ürünün Los Angeles'de verilmiş bir de Altın Buluş ödülü mevcut.

Teknoloji özetle şu şekilde: Turmalin adı verilen bir taş var ve bu taş negatif iyon üretiyor. Bu taş mikro granül haline getiriliyor ve "high polymer polyethlyn" ile 400 derecede sinterleme yöntemiyle bir levha haline getiriliyor. Bu levha negatif iyon yayan ve mikro boşluklarını bulunan bir levha haline geliyor. Bu negatif iyonlar insan sağlığına zararlı olan pozitif iyonları nötrlüyor.

Bu tip ürünlerde genellikle mühendislik ön plana çıktığı için estetik kısım gözardı ediliyor. Ancak estetik olarakda çok rahatsız edici olduğunu söyleyemem. Fakat bir iPhone kullanıcısı telefonun arkasına bu kalın çıkartmayı yapıştırmayı göze alır mı bilemiyorum. Elbette önce sağlık.

Detaylı bilgi için http://www.pulseclean.com.tr

0 people have left comments

Commentors on this Post-