Firmaların doğa dostu bir tavır takınmalarına alışmaya başlıyoruz. Çoğu zaman samimiyetinden şüphe duysak da olumlu çıktılar elde edebiliyorsak çevremiz adına bir kazanımdır diyebiliriz (miyiz?).

Hamileler için Radyasyon Önleyici

Söz konusu olan bebeğimiz olduğunda elbette kendimiz için olduğundan çok daha fazla dikkat ediyoruz her şeye. Özellikle hamilelik sürecinde en doğrusunu yapmak için bol bol araştırıyor ve soruyoruz. Bu noktada çelişkili pek çok bilgi ile karşılaşıyor ve kafamızı da karıştırıyoruz. Fakat elektromanyetik radyasyon yayan cihazların zararı ve mümkün olduğunca uzak durulması gerektiği tartışmasız kabul edilen bir gerçek. Bunu bilir ve dikkat ederiz etmesine de ne kadar uygulayabiliriz? Özellikle çalışan anne adaylarının bilgisayarlardan, cep telefonlarından, bir sürü ofis cihazlarının bulunduğu ortamlardan ve Wi-Fi ağlardan uzak durmaları nasıl mümkün olabilir.

Her kadının hamile de olsa AVM’lerden uzak durması da beklenemez. Giriş kapısındaki detektörlerden geçmeyerek biraz olsun korunduklarını sanmaları belki sadece psikolojik bir fayda sağlar, zira AVM’deki her mağazanın giriş ve çıkışlarındaki detektörlere, kablosuz internet kalabalığına maruz kalmak kaçınılmazdır. Bu ve buna benzer pek çok örnek verilebilir.


Bu tehlikelerden anne adaylarını koruyan bir üründen biraz geç haberdar oldum. Herhangi bir bilimsel dayanağı olmayan ve radyasyondan koruduğunu iddia eden kolyeler, çıkartmalar, taşlar vs.’den bilgimiz vardı. Ancak daha bilimsel çalışmalar yaparak üretilen ve anne&bebek ürünleri satan her mağazada bulunması gerektiğini düşündüğüm bu ürünler gömlek/kuşak/battaniye gibi çeşitli formlarda bulunan elyaf ve metalden yapılmış iletken tekstil ürünleri.

Belly Armor adındaki Singapur ve New York merkezli firma temel olarak radyasyonu fetusa ulaşmadan önce nötralize etme fikri üzerine bu ürünleri geliştirmişler. Firma; Shangai Ölçüm ve Test Teknolojileri Enstitüsünün ölçümlerine göre ürünlerinin radyasyonu %90 ile %99 oranında başarılı olduğunu söylüyor.


Ayrıca Pong Research adında bir firmanın geliştirdiği ürün de cep telefonlarındaki elektromanyetik radyasyonu yaklaşık %70 oranında azaltabiliyor.

Belly Armor firmasının web sitesinde Türkiye satış temsilcisinin Coming Soon olarak belirtilmesi de ayrıca dikkat çekici, yani yakınlarda ürünü ülkemizde de görebiliriz.




Belly Armor: www.bellyarmor.com

0 people have left comments

Commentors on this Post-